ΝΕΑ ΕΔΡΑ στον Πειραιά για Κατ' οίκον αξιολογήσεις & Θεραπείες!
 
 
 
 

Ψυχολόγος

 
 • Προπόνηση Ζωής
 • Νεο unique
 • Δραματοθεραπεία
 

Προπόνηση Ζωής

 
 
 
Μίλησε μου και θα το ξεχάσω... Δείξε μου και ίσως το θυμηθώ… Κάνε με να συμμετέχω και θα το καταλάβω.’ (Κομφούκιος 450π.χ.)

Η εφηβεία είναι μια από τις πιο έντονες περιόδους της ζωής του ανθρώπου, σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν (σωματικές-βιολογικές), ο έφηβος έρχεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, οι αξίες αλλάζουν, νέα ερωτήματα, νέοι προβληματισμοί, νέες ανησυχίες βγαίνουν στην επιφάνεια. Η ομάδα ‘Προπόνηση Ζωής’ αποτελεί ένα ασφαλές πλαίσιο που οι έφηβοι θα συνταξιδέψουν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα ανακαλύψουν τις ικανότητες τους, τις δυνάμεις τους και πώς να τις χρησιμοποιούν δημιουργικά και αποτελεσματικά σε σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους.

 • ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, αναγνώριση - αποδοχή συναισθημάτων και κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων (ενσυναίσθηση). Αντιμετώπιση των ‘έντονων’ συναισθηματικών καταστάσεων (άγχος, θυμός, φόβος), πόσο εμποδίζει την καθημερινότητα μας? Ποιες οι επιπτώσεις στο σώμα μας; Τρόποι αντιμετώπισης και ενδυνάμωση ενάντια στις ψυχικές δυσκολίες.
 • ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑΣ – ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ορισμός των εννοιών, πόσο σημαντική είναι στη καθημερινοτητά μας. Αναγνώριση, ανάλυση και αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων με θετικές. Να μπορούν να είναι σίγουροι για την αξία τους και τις ικανότητες τους.
 • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους, να μπορούν να αντιμετωπίζουν με ευελιξία τις διάφορες αλλαγές που προκύπτουν. Να μπορούν να αντιλαμβάνονται την οπτική των άλλων και να δείχνουν κατανόηση. Να καλλιεργούν και να διατηρούν σχέσεις βασισμένες στην εμπιστοσύνη και στο σεβασμό. Να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Να μπορούν να συνεργάζονται με τους άλλους για να πετύχουν κοινούς στόχους.
 • ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ενεργητική ακρόαση, εμπόδια στην επικοινωνία, επίλυση συγκρούσεων με δημιουργικό τρόπο.
 • ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, διαφορετικοί μα τόσο ίδιοι.
 • ΑΞΙΕΣ και πως επηρεάζουν τη ζωής μας, τι είναι? Από πού προέρχονται, ποιες είναι οι δικές μου αξίες;

Το πρόγραμμα ξεκινάει τον Οκτώβριο, 2 Σάββατα το μήνα (συν. 5ώρες) και αφορά ηλικίες 11-19 ετών!!!
 
Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στο τηλ +306946687061
 
 

Νεο unique

 
"Το να είσαι γονέας είναι επάγγελμα και μάλιστα το σοβαρότερο και το πιο σημαντικό, όμως δεν απαιτούνται (δυστυχώς) σπουδές ούτε χρειάζεται η απόκτηση κάποιου σχετικού πτυχίου."
Οι γονείς χρειάζεται να αγαπήσουν τον γονεϊκό τους ρόλο, να αυξήσουν την αυτοεκτίμηση τους, να μάθουν νέες πιο αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας.
Να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο γονείς, αλλά και άνθρωποι με αδυναμίες, προσωπικούς περιορισμούς, συναισθήματα.
Οι γονείς χρειάζεται να μάθουν πως να "συναντήσουν" το παιδί τους στο σημείο που εκείνο είναι.
Η ικανότητα να μπορεί ο γονιός να συναντά το παιδί του είναι κάτι πολύ ευρύτερο και βαθύτερο από τη δυνατότητα απλής επικοινωνίας, χρειάζεται να "ακούς" τι λέει,
Να "βλέπεις" ότι δείχνει, να "αποκρυπτογραφείς" όταν χρειάζεται.

Η ΜΑΘΗΣΗ ΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

*Σύμβουλος Γονέας *Μη φοβάσαι να γίνεις γονιός
*Συναισθήματα (Αναγνώριση - Διαχείριση)
*Μορφές επικοινωνίας *Παιχνίδια επικοινωνίας
*Η επικοινωνία μαθαίνεται *Η τέχνη να ακούω και να μιλάω
*Καθιέρωση κανόνων και ορίων *Κίνητρα μάθησης
*Συνέπεια λόγων και πράξεων *Δεν είσαι μόνο γονιός
 

Δραματοθεραπεία

 
Η Δραματοθεραπεία ως θεραπευτική μέθοδος έχει τη βάση της στο Ψυχόδραμα. Οι συμμετέχοντες εκτίθενται με συγκεκριμένη μέθοδο (παιχνίδι ρόλων, μουσική, χορός, ζωγραφική, κουκλοθέατρο) στο ερέθισμα που τους αγχώνει ώστε με το πέρασμα του χρόνου να αποκτήσουν τις ικανότητες που θα τους κάνουν να ελαχιστοποιήσουν την ενόχληση. Επίσης, η δραματοθεραπεία χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τον συμμετέχοντα να:

Λύσει ένα πρόβλημα - Φτάσει στην κάθαρση - Διερευνήσει τον εαυτό του και τις ανάγκες του.
 
 
 
 
 
Κέντρο Λογοθεραπείας - εργοθεραπείας Κ.Ε.ΘΕ.Σ. - Παρασκευά Φωτεινή
 
Κατ' οίκον Λογοθεραπείες κοντά σε:
 
 • Χίου 27, Καμίνια Πειραιάς
 • Γρηγορίου Λαμπράκη 91, Κορυδαλλός
 
Κινητό τηλέφωνο: +306946687061
 
 
Σχηματάρι Βοιωτίας
 
Κορίνης & Χρυσανθέμων 2
32009 Σχηματάρι (Βοιωτία)
 
Τηλέφωνο: +302262057388
 
Κινητό τηλέφωνο: +306946687061